Copy
Butlletí 15 - Abril 2017
FUNGICIDES PEL CONTROL DE MALALTIES EN BLAT TOU I ORDI
Hi ha un elevat nombre de fungicides autoritzats pel control de malalties en blat tou (septòria, rovell groc, rovell bru, etc.) i ordi (rincosporiosis, helmintosporiosis, rovell bru, etc.). Els grups més rellevants són els triazols (IBS), les estrobilurines i les carboxamides (SDHI). L’eficàcia i la persistència varia segons la matèria activa. Més informació.   
LA CUCA NEGRA DE L'ALFALS
L’alfals o userda és un cultiu que pot patir danys importants de diverses cuques. Entre elles, la cuca negra, o simplement cuca, és segurament de les més importants. Els danys que provoca aquesta plaga son bàsicament causats per les larves i poden ser importants fins al punt de fer impracticable la sega. Més informació.   
ELS CUCS GRISOS DEL BLAT DE MORO (Agrotis sp.)
Els cucs grisos són una plaga que incideix en els primers estadis del blat de moro de forma important si no es controlen adequadament. Aquesta larva de lepidòpter provoca els seus danys principalment a la zona del coll, normalment al nivell del terra, des de després del seu naixement i fins que la planta té 8-10 fulles.  Quan les infestacions són importants fins i tot poden arribar a matar la planta jove . Més informació.   
INSTAL·LACIÓ DEL REG PER DEGOTEIG EN BLAT DE MORO. QUÈ HEM DE SABER ?
Menys disponibilitat d'aigua, augment desmesurat del cost de l'energia i reducció dels costos d'instal·lació són nomès alguns dels motius que fan interessant plantejar-se l'ús del reg localitzat en cultius sembrats en linia. A més, un sistema d'aquest tipus ofereix una eficiència de reg d'un 90% i permet arribar a estalviar fins a un 40 % d'aigua. Més informació.   
FILTRES VERDS PER INTERCEPTAR NUTRIENTS
Els filtres verds són franges de vegetació densa, herbàcia o llenyosa, plantats específicament per a interceptar la escorrentia superficial i subsuperficial procedent de zones agrícoles o urbanes i evitar la contaminació de zones aquàtiques alhora que diversifica el paisatge agrícola. El projecte LIFE+ Futur Agrari (LIFE12 ENV-ES-000647) implanta un parell de plantacions demostratives de filtres riparis a la Noguera i Osona. Més informació.
CONTROL DE MALES HERBES EN POST-EMERGÈNCIA DEL BLAT DE MORO
Un cop nascut i desenvolupat el cultiu de blat de moro es poden controlar les males herbes amb herbicides selectius. Aquesta aplicació cal integrar-la amb altres mesures que ajudin a la seva eficàcia. Més informació.   
VARIETATS D'ARRÒS
En aquest article, elaborat per l'estació d'IRTA d'Amposta i publicat a la revista Vida Rural el passat mes de febrer, es mostren els resultats dels assajos realitzats per l'estació experimental sobre varietats d'arròs registrades entre els anys 2013 i 2016. Més informació.  
MÉS D'UN CENTENAR DE PERSONES S'ACOSTEN A LA JORNADA SOBRE DEJECCIONS RAMADERES 
El passat dijous 30 de març és va cel·lebrar als entorns del municipi osonenc de Santa Eugènia de Berga una matinal centrada en les dejeccions ramaderes. Durant les casi 4 hores de jornada els assistents van poder escoltar, repartits en 5 estacions, als tècnics del DARP i d’IRTA Mas Badia. La jornada, emmarcada en la fira del ram 2017, va congregar més d’un centenar de persones que van poder escoltar les diverses ponències i visitar els espais comercials d'empreses del sector.  Més informació.
NEVADES A COTES BAIXES A L'INTERIOR DE CATALUNYA
Durant el 24 i 25 de març es van produir importants nevades (de fins a 12 cm) a cotes baixes de l’interior del país i també es van registrar pluges de 50-80 mm en alguns casos. Aquest episodi de neu pot haver provocat danys al cultiu de la colza que es troba en estadis avançats. En canvi, aquestes precipitacions o nevades són benvingudes, en la majoria de casos, pels camps de cultiu. Més informació.
JORNADA INTERCOMARCAL DE CEREAL D'HIVERN A OSONA
El proper 16 de maig es celebrarà a Santa Eulàlia de Riuprimer una de les jornades de referencia en el marc dels cereals d'hivern.  Aquesta jornada centrarà la seva activitat en tres temàtiques com són la protecció fitosanitària, el material vegetal i la prevenció de foc en el moment de la collita. En el proper butlletí podreu consultar el programa complert. De moment, però,  RESERVEU-VOS LA DATA !  
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Comparteix
Tweet
Share
Share
Pots contactar amb nosaltres a butlleti.extensius@irta.cat
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp