Copy
Butlletí 12 - Gener 2017
APLICAR PURINS EN COBERTORA PER UNA MILLOR FERTILITZACIÓ
En el moment de cobertora dels cultius d’hivern es poden aprofitar millor els nutrients que s’aporten. Utilitzar equips d’aplicació amb mànegues o tubs penjants millora l’eficiència de les aplicacions. És important haver planificat les aportacions de purins des d’abans de la sembra. Més informació.
ADOBAT EN COBERTORA DE LA COLZA
Ens acostem al moment en que cal aportar l’adob en cobertora. El nitrogen i el sofre són els principals nutrients que necessita el cultiu. Cal que adapteu la dosis final a les necessitats de les vostres parcel·les. Més informació.
LA FERTILITZACIÓ DE LES PASTURES A SORTIDA D'HIVERN
Les pastures que provenen d'una sembra, que contenen poques lleguminoses i que són altament productives poden requerir de l’aportació de nitrogen. A sortida d'hivern és el moment més adient per aplicar nitrogen mineral o en forma de purins, en concret quan s'assoleixen 200 graus-dia a partir de l’1 de gener. El moment en què s'arriba a aquest llindar varia anualment i també entre diferents localitats. Més informació.
COM IDENTIFICAR MALES HERBES DE LA FAMÍLIA DE LES GRAMÍNIES EN ELS PRIMERS ESTADIS VEGETATIUS
Alguns dels principals herbicides autoritzats en el cultiu dels cereals d’hivern s’apliquen en post-emergència precoç, quan les males herbes estan en estadi de plàntula o tenen encara poques fulles verdaderes. Entre les males herbes més problemàtiques destaquen algunes gramínies com el margall,  l’escaldaboques, etc. Per a poder-les identificar és important observar algun dels següents caràcters: l’aspecte de la llavor després de la germinació, el tipus de prefoliació i la morfologia de la fulla. Més informació.  
LES VIROSIS EN CEREALS D'HIVERN
Les virosis, sobretot el virus del nanisme i esgrogueïment (BYDV), són malalties que en hiverns suaus poden tenir força importància en els nostres cultius de cereals d’hivern. Són afectacions que no apareixen anualment però que en anys puntuals poden provocar pèrdues importants si no es manegen adequadament. Més informació.  
15 ANYS DE PLANS PER A LA MILLORA DE LA FERTILITZACIÓ
Aquest acte tindrà lloc el dia 13 de gener a la Tallada i servirà per fer un repàs del que han suposat aquests 15 anys de treball. D’una banda han permès una millora substancial en la òptima fertilització, orgànica i mineral, dels cultius i, de l’altra, posar a punt eines i sistemes de recomanació introduint les possibilitats que ofereixen la utilització de tecnologia. Més informació.
LA JORNADA DE MILLORES EN LA GESTIÓ AGRÍCOLA DE LES DEJECCIONS RAMADERES REUNEIX A MÉS DE 100 AGRICULTORS
Un centenar de persones van assistir el desembre passat a la jornada organitzada a IRTA- Mas Badia on es van poder escoltar ponències sobre recomanacions per fer un ús eficient de les dejeccions i els nous aspectes normatius en aquest àmbit. Ben aviat estaran disponibles totes les presentacions a la web de Ruralcat.
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Comparteix
Tweet
Share
Share
Pots contactar amb nosaltres a butlleti.extensius@irta.cat
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp