Copy
Beste lezers van deze nieuwsbrief van Schooldomein

Met veel plezier stuur ik u hierbij de nieuwsbrief van Schooldomein. Op verschillende aspecten van dienstverlening rond de gebouwde omgeving en het ontwerp, de realisatie en de inrichting van scholen leest u over nieuwe toepassingen, de laatste trends en vooral mooie projecten die samen met opdrachtgevers zijn uitgevoerd. De beste opdrachtgever is diegene die de beste vragen stelt. En om goede vragen te kunnen stellen moet je weten wat er allemaal mogelijk is. Daarvoor is Schooldomein er; als magazine, platform, netwerk, via de verschillende social media en ook als nieuwsbrief. Veel lees- en kijkplezier gewenst!

Sibo Arbeek
Hoofdredacteur Schooldomein
IN DEZE NIEUWSBRIEF
Gratis Circulair lesprogramma voor uw school

Schrijf uw onderwijsinstelling in voor een gratis lesprogramma over circulaire economie. Om jongeren zo vroeg mogelijk te betrekken bij het verduurzamen van de wereld, zodat zij hun eigen toekomst kunnen vormgeven. Hiervoor heeft Ahrend, in samenwerking met Stichting Duurzaam Geleerd, het platform Our Circular Future gelanceerd. Lees meer

 
Onderwijsvastgoed Dag 2016

Op 28 september vindt bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen de volgende Onderwijsvastgoed Dag plaats, waarbij IVVD, Schooldomein en Ruimte OK samenwerken om een mooi programma te organiseren. Een must voor schoolbestuurders, toezichthouders en onderwijsvastgoed professionals bij scholenorganisaties. 
Lees meer
Kostenconfigurator ‘Renovatie en upgrading’ 

Renovatie van verouderde schoolgebouwen loopt vaak vertraging op door onduidelijkheid en onenigheid over wie nu verantwoordelijk is voor de kosten. Om gemeenten en scholen sneller tot overeenstemming te laten komen, ontwikkelde maatschappelijke huisvester HEVO de ‘Kostenconfigurator voor Renovatie en Upgrading’. 
Lees meer
Op één hoogte zitten met de PantoMove-Lupo HS

Steeds meer scholen richten klaslokalen in met flexibel meubilair; één vaste tafelhoogte voor alle klassen met een flexibele leerlingstoel welke op de individuele leerlinglengte kan worden ingesteld. STALAD heeft hiervoor in samenwerking met V/S Möbel de PantoMove-Lupo HS ontwikkeld. 
Lees meer
Dringend een nieuw schoolgebouw nodig?

Brand of waterschade, een renovatie of een snelle toename van het aantal leerlingen? In dit soort situaties heeft u onmiddellijk ruimte nodig. Voor de door brand getroffen basisschool Godfried Bomans bouwde BUKO Huisvesting in rap tempo een compleet nieuwe school.

Lees meer
De prettige akoestiek in Basisschool De Schrank 

Basisschool De Schrank in Ospel was gehuisvest in een schoolgebouw uit de jaren 50. De uitdaging was om met zo min mogelijk sloopwerk een vernieuwbouw te realiseren die voldoet aan alle huidige eisen, ook op het gebied van akoestiek..

Lees meer
Beleef IKC Ulft

Een maand eerder dan oorspronkelijk gepland vond op 24 maart jl. de formele oplevering van de nieuwbouw van IKC Ulft plaats. As we speak worden gebouw en terrein ingericht. Augustus 2016 wordt het gebouw officieel in gebruik genomen door Stichting Essentius, maar op 21 juni 2016 mag u alvast komen kijken!
Lees meer
MFA Kapelle: bijzonder duurzaam

MFA  Kapelle, een multifunctionele brede school, ontworpen door TenW architecten adviseurs nadert de oplevering. Het gebouw heeft een EPC kleiner dan 0 ( - 0,34) en geldt als een van de duurzaamste scholen die momenteel worden gerealiseerd.


Lees meer
Nieuwbouw Merletcollege a/d Maas

Het Merletcollege in Cuijk, een brede scholengemeenschap van VMBO tot en met gymnasium, krijgt een prachtige nieuwe locatie aan de Maas.  ICSadviseurs heeft vanaf het Programma van Eisen het project begeleid, inclusief de selectie van de architect, de aanbesteding, de regie op het bouwproces en vervolgens de directievoering. Lees meer
Flexibiliteit en veiligheid bij
Leo Vroman College


Zoeken naar de balans tussen de flexibiliteit en de veiligheid van het gebouw. Zo combineerde DGMR het onderwijsconcept van het Leo Vroman College in Gouda met brandveiligheid..

Lees meer
Praktijkervaringen van negen nieuwe Frisse scholen gepubliceerd

Een jaar lang monitoren laat zien: IKC Zeeburgereiland in Amsterdam is inderdaad bijna energieneutraal en heeft een gezond binnenmilieu. Punt van aandacht is de te hoge temperatuur. Dit zal verbeteren als de WKO eenmaal goed functioneert en de stooklijnen zijn aangepast. 
Lees meer
Hoogwaardige rubbervloer bij uitstek geschikt voor schoolgebouwen

Nora rubber vloeren dragen bij aan een beter binnenklimaat en dat is belangrijk voor de inrichting van onderwijsinstellingen. Dat nora het binnenklimaat in scholen serieus neemt, blijkt wel uit de ontwikkeling op het gebied van certificering. Nora rubber vloerbedekkingen zijn getest emissiearm en leveren een bijdrage tot een gezond, schoon binnenklimaat. Lees meer
Daglicht stimuleert en inspireert

Het is bekend dat daglicht een positieve invloed heeft op zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Voldoende licht is essentieel voor onze stemming, concentratie en functioneren. Met Moodpanelen combineren we daglicht met leuke designs voor een frisse en inspirerende omgeving. 

Lees meer
Uniek computermeubel voor digitale tentamenzaal

De TU Delft gaat mee met de tijd – zo ook de tentamenzalen. Eén van de zalen is omgebouwd tot een digitale tentamenruimte. Een zaal met 325 tafels die geschikt zijn voor zowel schriftelijke als digitale toetsen. Gispen ontwikkelde hiervoor een uniek, uitklapbaar computermeubel. 
Lees meer
Integrale samenwerking

Wat is het voordeel van samenwerken binnen een design/engineer & build team? Alle partijen van verschillende disciplines werken al vanaf een vroeg stadium integraal met elkaar samen en niet naast of na elkaar. Het traject van ontwerpen en bouwen wordt geheel uit handen genomen. De opdrachtnemer neemt alle verantwoordelijkheid en risico’s van de opdrachtgever over. 
Lees meer
Bezoek Christelijk Lyceum Zandvliet tijdens de Dag van de Architectuur

Loop tijdens de Dag van de Architectuur op 4 juni in Den Haag binnen bij het Christelijk Lyceum Zandvliet en beleef de verbinding tussen stad en bos op deze unieke plek. Tijdens de dag vertellen rector Alphons den Heijer en architect Richelle de Jong meer over de geschiedenis, het ontwerp van DP6 en hoe het gebouw in de praktijk functioneert. 
Lees meer
Renovatie Basisschool Sint-Pieter vanuit integrale visie

De verbouwing van Basisschool Sint-Pieter wordt gefaseerd uitgevoerd. Als eerste is de begane grond grondig gerenoveerd en aangepast zodat het weer voldoet aan de huidige eisen ten aanzien van onderwijs, binnenklimaat en exploitatie. Het onderwijs op de verdieping ging tijdens de verbouwing gewoon door.  
Lees meer
Virtueel vs. reëel

De ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality zorgen voor een revolutionaire verandering in de samenleving. RoosRos architecten maakt volop gebruik van deze nieuwe technieken. Maar wil vooral voor ogen houden dat ieder proces uiteindelijk mensenwerk is. Dat interactie daarom essentieel is. 
Lees meer
Platform Onderwijshuisvesting bij Bouwmeesters van BNR over de gezonde leeromgeving

Partner van ICSadviseurs en hoofdredacteur van Schooldomein Sibo Arbeek mocht, mede namens het Platform Onderhuisvesting (POH), reageren op het actuele thema over de gezonde leeromgeving. Het gesprek ging over het vaak slechte binnenklimaat van scholen. 
Lees meer
Geïnspireerd op kunst, vloeren voor elk schoolgebouw

Zou het niet geweldig zijn als sommige ruimtes in uw schoolgebouw wat extra’s hebben? Wij werden geïnspireerd door de schilderijen van Van Gogh. Een naam die werkelijk iedereen wel wat zegt. Details van zijn schilderijen hebben wij door vertaald naar vloerdessins, deze keer gemaakt van Flotex. 
Lees meer
Nieuwe inrichting 4e Gymnasium in Amsterdam

Vanerum is geselecteerd om het 4e Gymnasium in Amsterdam in te richten. Daarbij gaat het zowel om de inrichting met meubilair als ook met Interactieve i3 Boards. Het 4e Gymnasium telt straks een groot aantal verschillende ruimten; behalve instructieruimten ook leerpleinen en ontmoetings- en ontspanningsruimten. 

Lees meer
Eerste C2C school van Nederland op 15e Architectuur Biënnale van Venetië

Dit jaar wordt in Venetië de 15e internationale Architectuur Tentoonstelling met het motto: ‘Reporting from the front’ gehouden. LIAG is gevraagd om met project Lyceum Schravenlant deel te nemen. Het gebouw wordt in een van de tentoonstellingszalen in het Centrale Paviljoen van de Giardini gepresenteerd. 
Lees meer
Het is mooi geworden op Thomas More Hogeschool in Rotterdam!

Het is mooi geworden op Thomas More Hogeschool. Een bestaande vleugel werd vervangen door nieuwbouw van drie verdiepingen, en de rest van het gebouw werd gerenoveerd. Allemaal terwijl de hogeschool open bleef. Nu is het gebouw weer volledig in gebruik. 
Lees meer
Stoer: bewegwijzering Grafisch Lyceum Rotterdam

Het Grafisch Lyceum in Rotterdam is compleet gestript en opnieuw ingericht. ReadMe sloot bij de bewegwijzering aan op het ontwerp met de inzet van ruwe materialen: onbehandeld aluminium met zichtbare lasnaden, geanodiseerde lijsten voor de vluchtplannen en informatieborden van folie die hierdoor makkelijk gewisseld kunnen worden. 
Lees meer
PARTNERS VAN SCHOOLDOMEIN
Copyright © 2016 Schooldomein

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer of op een ander adres ontvangen??
Hier kunt u een ander e-mailadres opgeven of afmelden voor de nieuwbrief.