Copy
Problem att se innehållet? Klicka här för att öppna i webbläsare.
Dela
Tweeta
Tipsa
NYHETSBREV MARS 2017, v 10

Vi avslutar en intensiv börsvecka med en ny Söndagsintervju med något av en doldis: Enorama Pharma som utvecklar medicinska tuggummin har bara varit börsnoterade knappt ett år men befinner sig redan snubblande nära en ansökan om marknadsgodkännande för sin första produkt. En återstående bioekvivalens- och stabilitetsstudie ska bekräfta att produkten - ett nytt nikotintuggummi - är tekniskt och medicinskt likvärdig befintliga produkter på marknaden, något pilotstudier redan gett positiva indikationer om. 

Med en modest värdering på under 30 MSEK talar mycket för att Enorama Pharma hittills flugit under många investerares radar, trots närheten till marknad och trots att risken för bolag som utvecklar generikaprodukter generellt är betydligt lägre än för bolag som sysslar med traditionell läkemedelsutveckling. Detta bekräftas också av bolagets ordförande Anders Ermén, som är tydlig med att försäljningen startar så snart myndigheterna gett klartecken. Ett första kundavtal med en hemlig, större aktör är redan säkrat och intresse finns från fler potentiella kunder på den internationella marknaden.

Läs hela Söndagsintervjun med Enorama Pharmas styrelseordförande Anders Ermén här.

Nyligen fick Phase Holographic Imaging ett tydligt kvitto på att bolagets strategi, som i korta drag går ut på att bli slukade av någon av branschens tungviktare, inte är särskilt långsökt. Närmaste konkurrenten Essen Bioscience har landat ett uppköpsbud från tyska Sartorius värt motsvarande 2,8 miljarder kronor, och PHI:s vd Peter Egelberg påpekar i en intervju med BioStock dels att man de facto sitter på mer avancerad teknologi än branschkollegan, dels att fler uppköp torde vänta när jättarna slåss om positionerna inom framtidens cellanalys.

Under veckan skrev vi också om det stora intresse leversjukdomen NASH tilldrar sig från Big Pharma. Likt PHI har NeuroVive Pharmaceutical en uttalad ambition om uppköp, alternativt utlicensiering, av sitt NASH-projekt, och så länge en godkänd behandling saknas på marknaden lär branschintresset för lovande projekt inte svalna.

Läs också om Intervacc som går mot börsen med en portfölj fylld med framtida vaccin för veterinärmarknaden, och om Sanionas spin-off Ataxion som nu slås samman med franska Luc Therapeutics, som i sin tur har ett partnerskap med läkemedelsjätten Novartis. Vad månde bliva? 

Du har väl inte missat att du kan prenumerera på Nyhetssvepet, vårt dagliga utskick med branschnyheter. Läser du det varje dag behöver du aldrig känna dig ur takt med den svenska biotech-marknaden!

En skön fortsatt söndagkväll, önskar 

Jonas Söderström, vd & redaktör BioStock
Jonas Söderström, vd & redaktör BioStock
red@biostock.se
NYHETER FRÅN BIOSTOCK
Till artikel
Söndagsintervjun: Anders Ermén, styrelseordförande Enorama Pharma
NeuroVives NASH-indikation allt hetare i läkemedelsbranschen
Intervju: Saniona om ataxi-spinout i ny konstellation
Till artikel
Cline Scientific på Life Science-dagen i Göteborg
Kraftig marknadstillväxt för särläkemedel 2017-2022
Intervacc går mot börsen och växande vaccinmarknad
Till artikel
Phase Holographics konkurrent uppköpt för 2,8 miljarder
FLER BIOSTOCK-NYHETER
NYHETSSVEPET
BioStock sammanfattar de viktigaste nyheterna från bolagen i branschen, inkl. vinnare & förlorare enligt BioStock-index.
MÅNDAG
TISDAG
ONSDAG
TORSDAG
FREDAG
ANALYS
Till artikel
NeuroVive Pharmaceutical 
Ladda hem den fullständiga analysrapporten (PDF)
INTERNATIONELLT
Trump Tweet Sent Pharma Stocks Tumbling - Fortune

Trump Taps Scott Gottlieb to Head FDA - Raps

First results of CRISPR gene editing of normal embryos released - New Scientist

Dual therapy first weakens, then kills antibiotic-resistant pathogens - C&En News

Researchers identify how inflammation spreads through the brain after injury - Medical News Today

China pledges to speed up approvals of foreign drugs - Fierce Pharma
MER LÄSNING
Till artikel
Söndagsintervjun: Jan-Ingmar Flock, vd Intervacc
Till artikel
BrainCool kommenterar rapportmiss och projektstatus
Till artikel
A1M Pharma: ”Vi har aldrig stått starkare ur ett utvecklingsperspektiv”
Till artikel
Cline Scientifics patentgodkännande öppnar för större affärer i USA
Till artikel
Biotechstartup tog in över 8 miljarder i finansieringsrunda
BioStocks nyhetsbrev v 09
LADDA HEM BIOSTOCK-APPEN
OM BIOSTOCK & DISCLAIMER
Biostock är en nyhets- och analystjänst som presenterar nordiska börsbolag inom Life Science och som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Biostock har sitt säte i Lund. Allt innehåll som publiceras på BioStock kan och får spridas vidare om hänvisning ges till källan. Officiell information om bolagen som bevakas av BioStock kan hittas på respektive företags hemsida. Biostock tillhandahåller inte investeringsrådgivning, förmedlar inga investeringsorder och tar inget ansvar för agerande och/eller eventuell förlust eller skada av något slag som grundar sig på användandet av innehåll som publicerats på BioStock.se. Varje investeringsbeslut fattas istället självständigt av den enskilde investeraren. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men då Biostocks verksamhet delvis är finansierad av bolag i branschen kan Biostocks webbplats innehålla nyheter om och analyser av bolag som Biostock erhållit finansiering från.
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Vill du komma i kontakt med oss? Skriv till red@biostock.se. Vi välkomnar all feedback och tips på förbättringar på sajten, BioStock-appen och nyhetsbrevet!

Detta nyhetsbrev ges ut av BioStock AB, Stora Södergatan 8 A, 222 23 Lund.
Du får detta utskick för att du eller en vän anmält dig på biostock.se eller via BioStockakademin.

Vill du ändra dina prenumerationsinställningar eller avsäga dig fler utskick från BioStock?
uppdatera din profil här eller avanmäl dig här.