Copy
Problem att se innehållet? Klicka här för att öppna i webbläsare.
Dela
Tweeta
Tipsa
NYHETSBREV JANUARI 2017, v 07

När NeuroVive i november förra året oväntat presenterade positiva prekliniska resultat inom leversjukdomen NASH, var det en välkommen nyhet för bolagets hårt prövade aktieägare. Efter att utvecklingen av flaggskeppet CicloMulsion lagts ned till följd av misslyckade studier inom hjärtinfarkt och njurskydd har NVP-aktien slaktats brutalt på börsen. Med NASH-beskedet tändes dock nytt hopp, ett hopp som sedan stärkts ytterligare efter att man presenterat lovande prekliniska data också inom levercancerformen HCC. Samtidigt väntas viktiga resultat från CHIC-studien med bolagets nuvarande huvudkandidat NeuroSTAT inom TBI. NeuroVive var nere för räkning men reste sig på åtta, och står nu inför ett spännande år.

En helt ny BioStock-analys av NeuroVive som publicerades i veckan tittar extra noga på bolagets utvecklingsprojekt NV556 inom NASH. Intresset för indikationen är just nu glödhett inom läkemedelsindustrin och stora aktörer slåss om nya projekt, samtidigt som NeuroVives strategi är att hitta en licenspartner i ett tidigt skede.

Analysen landar i slutsatsen att om NeuroVive lyckas med ambitionen att göra projektet klart för fas I-studier redan i år - d.v.s. om allt går som man hoppas - bör ett riskjusterat nuvärde på NV556-projektet kunna uppgå till ca 312 miljoner kronor. En intressant slutsats inte minst då bolagets totala värde i dagsläget ligger runt 280 miljoner.

Läs den nya analysen av NeuroVive här

I ett intressant läge med ambitioner om tidig utlicensiering befinner sig också Malmöbaserade Aptahem, som utvecklar nästa generations blodproppshämmande läkemedel. I dagens Söndagsintervju berättar styrelseordförande Kjell G Stenberg om bolagets lovande prekliniska data med kandidaten Apta-1, kommenterar en intressant referensaffär med en halv miljard i förskottsbetalning och avslöjar vad han tror krävs för att få Big Pharma att gå från allmänt intresse till konkret handling.

Läs dagens Söndagsintervju med Kjell G Stenberg här

Trevlig läsning!

Jonas Söderström, vd & redaktör BioStock
Jonas Söderström, vd & redaktör BioStock
red@biostock.se
NYHETER FRÅN BIOSTOCK
Till artikel
Söndagsintervjun: Kjell G Stenberg, styrelseordförande Aptahem
Till artikel
BioStock Analys: NeuroVive Pharmaceutical
Till artikel
Merck stoppar utveckling av lovande alzheimerkandidat
Ökat antal cancer- och särläkemedel de senaste 20 åren
Ny upptäckt kan förebygga läkemedelsresistens i cancer
BrainCool utökar samarbetet med hockeyligan SHL
Intervju: Martin Austin, styrelseordförande i A1M Pharma
FLER BIOSTOCK-NYHETER
NYHETSSVEPET
BioStock sammanfattar de viktigaste nyheterna från bolagen i branschen, inkl. vinnare & förlorare enligt BioStock-index.
MÅNDAG
TISDAG
ONSDAG
TORSDAG
FREDAG
ANALYS
Till artikel
NeuroVive Pharmaceutical 
Ladda hem den fullständiga analysrapporten (PDF)
INTERNATIONELLT
New antibiotic from bacteria found on Kenyan ant could help beat MRSA - Medical News Today

AZ moves closer to Lynparza filing in breast cancer - PM Live

Mistakes at U.S. lab force hundreds of Zika tests to be repeated - Reuters

Trump challenged on regulation order - BioCentury

Takeda, TiGenix stem cell therapy shows sustained effect - Fierce Biotech
MER LÄSNING
Till artikel
Söndagsintervjun: Jan Nilsson, vd CombiGene
Till artikel
A1M Pharma inleder toxstudier efter framgångsrik tillverkningsprocess
Till artikel
15 läkemedel som kan nå blockbusterstatus år 2022
Till artikel
Ett litet men viktigt steg framåt för DexTech Medical
Till artikel
Immunterapi 2.0: ”2017 Advance of the Year” i USA
LADDA HEM BIOSTOCK-APPEN
OM BIOSTOCK & DISCLAIMER
Biostock är en nyhets- och analystjänst som presenterar nordiska börsbolag inom Life Science och som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Biostock har sitt säte i Lund. Allt innehåll som publiceras på BioStock kan och får spridas vidare om hänvisning ges till källan. Officiell information om bolagen som bevakas av BioStock kan hittas på respektive företags hemsida. Biostock tillhandahåller inte investeringsrådgivning, förmedlar inga investeringsorder och tar inget ansvar för agerande och/eller eventuell förlust eller skada av något slag som grundar sig på användandet av innehåll som publicerats på BioStock.se. Varje investeringsbeslut fattas istället självständigt av den enskilde investeraren. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men då Biostocks verksamhet delvis är finansierad av bolag i branschen kan Biostocks webbplats innehålla nyheter om och analyser av bolag som Biostock erhållit finansiering från.
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Vill du komma i kontakt med oss? Skriv till red@biostock.se. Vi välkomnar all feedback och tips på förbättringar på sajten, BioStock-appen och nyhetsbrevet!

Detta nyhetsbrev ges ut av BioStock AB, Stora Södergatan 8 A, 222 23 Lund.
Du får detta utskick för att du eller en vän anmält dig på biostock.se eller via BioStockakademin.

Vill du ändra dina prenumerationsinställningar eller avsäga dig fler utskick från BioStock?
uppdatera din profil här eller avanmäl dig här.