Copy
Problem att se innehållet? Klicka här för att öppna i webbläsare.
Dela
Tweeta
Tipsa
NYHETSBREV JANUARI 2017, v 06

Lundabaserade A1M Pharma skapade både dramatik och tillfällen till snabba trades i veckan, när man på tisdagen aviserade en nyemission modell större: bolaget ska ta in 123 MSEK till teckningskursen 75 öre. Från måndagens stängningskurs runt 2 kr föll aktien som en sten på beskedet och handlades de följande dagarna som lägst runt 90 öre, för att under fredagen vända uppåt igen och sedermera stänga på 1,22 kr. Uppgången kom efter att bolaget meddelat att man framgångsrikt skalat upp tillverkningen av den aktiva substansen i bolagets läkemedelskandidat ROSgard.

Den saftiga finansieringsrundan A1M Pharma planerar är knappast någon panikåtgärd, den kraftiga marknadsreaktionen till trots, utan snarare en offensiv satsning med siktet inställt på snabbare kommersialisering. I en intervju med BioStock på tisdagen kommenterade A1M Pharmas vd Tomas Eriksson emissionsbeskedet så här:

– Huvudmotivet till den stora emissionen är att kunna öka takten i utvecklingsarbetet. Vår nya prekliniska plan syftar till att kunna gå i människa snabbare än tidigare plan och därmed fortare nå de viktiga milstolpar som fas I respektive fas II-studier innebär för värdeskapandet i bolaget.

Läs vd-intervjun med Tomas Eriksson i sin helhet här.

Senare under veckan gjorde vi även en telefonintervju med bolagets styrelseordförande Martin Austin, där han berättar mer om de nya möjligheter bolaget ser inom njurskydd vid PRRT-behandling av cancerpatienter. Lyssna på intervjun nedan.

I några andra av veckans mest lästa artiklar från BioStock skrev vi bl.a. om att BrainCool utökar sin hjärnskakningsstudie med fler lag i hockeyligan SHL och att DexTech Medical rapporterat positiva delresultat från sin fas II-studie i prostatacancer. 

Vi skrev också om genterapibolaget CombiGene som just nu genomför en emission som ska finansiera fortsatt utveckling av bolagets lovande behandling mot epilepsi. Du möter CombiGenes vd Jan Nilsson i en dagsfärsk Söndagsintervju, som du hittar nedan.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Jonas Söderström, vd & redaktör BioStock
Jonas Söderström, vd & redaktör BioStock
red@biostock.se
NYHETER FRÅN BIOSTOCK
Till artikel
Söndagsintervjun: Jan Nilsson, vd CombiGene
Till artikel
A1M Pharma inleder toxstudier efter framgångsrik tillverkningsprocess
Till artikel
Ett litet men viktigt steg framåt för DexTech Medical
Till artikel
BrainCool utökar samarbetet med hockeyligan SHL
Till artikel
Intervju: Martin Austin, styrelseordförande i A1M Pharma
Till artikel
Professor i neurokirurgi: "Xintelas glioblastomkoncept ligger i absolut framkant"
Aptahem förstärker FOU med kardioexpert

KI: Snusare löper ökad risk att drabbas av typ 2-diabetes

Läs förra veckans nyhetsbrev från BioStock
FLER BIOSTOCK-NYHETER
NYHETSSVEPET
BioStock sammanfattar de viktigaste nyheterna från bolagen i branschen, inkl. vinnare & förlorare enligt BioStock-index.
MÅNDAG
TISDAG
ONSDAG
TORSDAG
FREDAG
INTERNATIONELLT
Seattle Genetics and Immunomedics Ink $2 Billion Tumor Drug Deal - BioSpace

Denmark pitches for EMA, with help from ex Novo Nordisk CEO - PM Live

Sea sponge-derived compound could unlock MRSA resistance - Fierce Biotech

Trump challenged on regulation order - BioCentury

New insight into malaria could boost the search for a vaccine - Fierce Biotech
MER LÄSNING
Till artikel
15 läkemedel som kan nå blockbusterstatus år 2022
Till artikel
Genterapibolaget CombiGene accelererar utvecklingen
Till artikel
Söndagsintervjun: Evy Lundgren-Åkerlund, Xintela
Till artikel
Immunterapi 2.0: ”2017 Advance of the Year” i USA
Branschrapport: Life Science Trends 2015-2016
BRANSCHRAPPORT: LIFE SCIENCE TRENDS 2015-2016

Ny analysrapport med fokus på trender och utveckling inom IPO:er, börsnoteringar och finansiering av svenska Life Science-bolag noterade på AktieTorget och Nasdaq First North under perioden 2015-Q1:2016.

LÄS RAPPORTEN HÄR!

LADDA HEM BIOSTOCK-APPEN
OM BIOSTOCK & DISCLAIMER
Biostock är en nyhets- och analystjänst som presenterar nordiska börsbolag inom Life Science och som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Biostock har sitt säte i Lund. Allt innehåll som publiceras på BioStock kan och får spridas vidare om hänvisning ges till källan. Officiell information om bolagen som bevakas av BioStock kan hittas på respektive företags hemsida. Biostock tillhandahåller inte investeringsrådgivning, förmedlar inga investeringsorder och tar inget ansvar för agerande och/eller eventuell förlust eller skada av något slag som grundar sig på användandet av innehåll som publicerats på BioStock.se. Varje investeringsbeslut fattas istället självständigt av den enskilde investeraren. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men då Biostocks verksamhet delvis är finansierad av bolag i branschen kan Biostocks webbplats innehålla nyheter om och analyser av bolag som Biostock erhållit finansiering från.
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Vill du komma i kontakt med oss? Skriv till red@biostock.se. Vi välkomnar all feedback och tips på förbättringar på sajten, BioStock-appen och nyhetsbrevet!

Detta nyhetsbrev ges ut av BioStock AB, Stora Södergatan 8 A, 222 23 Lund.
Du får detta utskick för att du eller en vän anmält dig på biostock.se eller via BioStockakademin.

Vill du ändra dina prenumerationsinställningar eller avsäga dig fler utskick från BioStock?
uppdatera din profil här eller avanmäl dig här.