Copy
Nieuwsbrief over cultureel erfgoed in Haspengouw
www.erfgoedhaspengouw.be

Nieuws van Erfgoed Haspengouw

Extra voorstelling Storysongs

OC De Brug, Kerkstraat 129, 3850 Nieuwerkerken

Het muzikaal erfgoedproject Storysongshoudt op 10 februari halt in Nieuwerkerken voor een voorstelling van dit spraakmakende project. De streekgebonden liederen van Gingelom, Sint-Truiden en Nieuwerkerken worden met filmfragmenten in de kijker geplaatst. Jonas van Esch en Erfgoed Haspengouw zorgen voor tekst en uitleg. En de muzikale omkadering is in handen van de Nieuwerkerkse muzikanten van Perverted. De toegang is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Na de voorstelling biedt het gemeentebestuur van Nieuwerkerken een receptie aan.

Het dagelijkse leven in de Groote Oorlog

Academiezaal, Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden

Dit jaar belichten we in onze lezingenreeks de lokale geschiedenis en het leven van alledag en dit met zeven zeer verschillende onderwerpen. De aftrap wordt gegeven door historicus Luc Vandeweyer. Hij komt spreken over het dagelijkse leven in Haspengouw tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Reservatie is verplicht via info@erfgoedhaspengouw.be of 011 70 18 30. 

Studiedag Limburg Verzameld/t

Universiteit Hasselt, Campus Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

Prospectie, registratie, beveiliging, erfenissen en schenkingen, verzekeringen, … dit klinkt je vast niet onbekend in de oren klinken als je bezig bent met de uitbouw van een verzameling. Op deze studiedag laten enkele experten hun licht schijnen over deze kwesties. Nadien krijg je een rondleiding in de expo ‘Dokter Bamps verzamelt.' Een aanrader voor verzamelaars en heemkundige kringen met een eigen verzameling. Voor praktische informatie klik hier

Nieuws uit Haspengouw

Colloquium 1000 jaar Graafschap Loon

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Het Historisch Studiecentrum Alden Biesen wil met dit colloquium het oude graafschap Loon in al zijn aspecten weer leesbaar maken voor een breed publiek. Een nieuwe en frisse aanpak moet heemkundige kringen en geschiedkundigen enthousiast op het pad zetten van verder lokaal historisch onderzoek. De praktische informatie vind je in de digitale folder

KVLV Voeren organiseert bakdag en bezoekt de expo 'Taart!'

V.C.C. Veltmanshuis Kwinten 3, 3798 St.-Martens-Voeren

KVLV Voeren nodigt iedereen uit om samen te bakken in een oude bakoven. Oude broodrecepten en het Voerense streekgebak Platz zijn na deze dag geen onbekenden meer voor jou. Terwijl het brood rijst, staat ook nog een bezoek aan de expo Taart! op het menu. Alle informatie vind je op onze website: expo Taart! en dan verder klikken op Voeren.

Fototentoonstelling Marcel Moesen

De Harmoniezaal, Kerkstraat 37, 3740 Rosmeer (Bilzen)

Heemkundige Kring Rosmeer en Natuurpunt Spouwen/Amelsdorp slaan de handen in mekaar voor een eenmalige tentoonstelling. Hobbyfotograaf Marcel Moesen maakt spectaculaire natuurfoto's in Haspengouw en omstreken. Vrij toegankelijk voor iedereen vanaf zaterdagavond 20 februari in Rosmeer. 

Agenda

Data om te onthouden

 
Alle activiteiten vind je in onze vernieuwde agenda:

Vanaf zaterdag 6 februari: Kinderparcours Vik & Vera in De MINDERE (Sint-Truiden)

Woensdag 10 februari: Voorstelling Storysongs (Nieuwerkerken)

Dinsdag 16 februari: Lezing Het dagelijkse leven in de Groote Oorlog (Sint-Truiden)

Woensdag 17 februari: Lezing Het Odiliaschrijn van Colen geeft zijn geheimen prijs (Sint-Truiden)

Zaterdag 20 en zondag 21 februari: Fototentoonstelling Marcel Moesen (Bilzen)

Vanaf maandag 22 februari: Expo Taart! (Voeren)

Zaterdag 5 maart: Colloquium 1000 jaar Graafschap Loon (Bilzen)

Zaterdag 12 maart: Workshop bakken in bakovens (Voeren)
Dit is de nieuwsbrief van de Erfgoedcel Haspengouw. Hierin kunnen ook activiteiten van erfgoedpartners of samenwerkende verenigingen aan bod komen. Achtergrondinformatie en gegevens over de organisatoren zijn te vinden op de website www.erfgoedhaspengouw.be. Nieuwtjes en informatie over activiteiten mogen steeds worden doorgestuurd naar info@erfgoedhaspengouw.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.