Copy
Nieuwsbrief over cultureel erfgoed in Haspengouw
www.erfgoedhaspengouw.be

Nieuws van Erfgoed Haspengouw

Lezing en concert Jazz Bilzen


CC De Kimpel, Eikenlaan 25, 3740 Bilzen

Jazz Bilzen is doorheen de geschiedenis uitgegroeid tot een icoon, een legende. Koenraad Nijssen, historicus en auteur van het boek ‘Jazz Bilzen’ vertelt het historische verhaal van het festival: de opgang, de hoogtepunten en de trieste teloorgang. Na de lezing is er een concert van het Jazz-quartet The Sound Rebound, 4 (ex-)studenten van Conservatorium Maastricht.

Inschrijven doe je via info@erfgoedhaspengouw.be of 011 - 70 18 30. De inkom bedraagt 3 euro.

Welkom An-Katrien!


Deze week is An-Katrien Jacobi gestart als administratieve kracht bij Erfgoed Haspengouw. Zij is van opleiding master wereldgodsdiensten, interreligieuze dialoog en de religiestudie. An-Katrien heeft voordien gewerkt voor Jongerenpastoraal Vlaanderen in Hasselt. Ze is te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag op 011 - 70 18 30 en via an-katrien.jacobi@erfgoedhaspengouw.be. Hartelijk welkom en veel succes!

Geslaagde Erfgoeddag


Ondanks de Aprilse grillen was de voorbije Erfgoeddag een geslaagde editie voor alle organisatoren en bezoekers. In Haspengouw kon je terecht op 30 zeer diverse activiteiten rond het thema 'Rituelen'. Het fotoverslag kan je bekijken via onze website. Volgend jaar is Erfgoeddag op 23 april en het thema is 'Zorg'.  

Nieuws uit Haspengouw

Jos Tysmans komt thuis


Atelier Jos Tysmans, Heilig Hartplein 3, 3800 Sint-Truiden

Jos Tysmans was een echte Limburgse kunstenaar. Zijn carrière begon in Haspengouw, maar eindigde in de Kempen. De Stichting Tysmans wil met de pop-up tentoonstelling 'Jos Tysmans komt thuis' zijn Haspengouwse periode in de kijker zetten. Zijn oude woonhuis, winkel en atelier op het Heilig Hartplein in Sint-Truiden wordt de hele maand mei omgevormd tot tentoonstellingsruimte. Een unieke kans om kennis te maken met het oeuvre van deze productieve kunstenaar.

Praktische informatie vind je hier.

Listening between the sounds


Doorkijkkerk, Sint-Truidersteenweg, 3840 Borgloon

Wil je iets verrassends meemaken? Dan moet je 19 juni in Borgloon zijn. Stiltebeweging Waerbeke vzw organiseert er samen met verschillende Haspengouwse partners een uniek klank- en stiltebeleving. De hoofrol wordt opgeëist door de 'doorkijkkerk' van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Alle info vind je op www.waerbeke.be.  

Open Kerkendagen


Bilzen, Borgloon, Heers, Hoeselt, Riemst, Sint-Truiden en Voeren

Klanken en stilte staan ook centraal tijdens de Open Kerkendagen. Kerken in Bilzen, Borgloon, Heers, Hoeselt, Riemst, Sint-Truiden en Voeren openen hun deuren en laten je genieten van concerten, stilte en andere activiteiten. Het volledige programma kan je hier raadplegen. 

Ander erfgoednieuws

Contactdag CAG


Kasteel Domein Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk 

De CAG-Contactdag staat dit jaar helemaal in het teken van immaterieel cultureel erfgoed. Zo wordt er dieper ingegaan op de onlosmakelijke band tussen objecten en tradities, of anders gezegd, tussen roerend en immaterieel erfgoed. Het volledige programma kan je raadplegen de website van CAG. 

Gouwdag Heemkunde Limburg


Gemeenschapscentrum De Stegel, Weertersteenweg 363, 3640 Kinrooi

De 41ste gouwdag Heemkunde Limburg focust op spionage en begrenzing tijdens de Eerste Wereldoorlog. Prof. A. Vanneste vertelt als geen ander over hoe het in Limburg in zijn werk ging. De praktische informatie vind je op de nieuwe website van Heemkunde Limburg

Hoe kijken jongeren naar jou organisatie?


Z33, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt


Hoe kijken naar jongeren naar onze organisatie? Wat willen ze? Wat verwachten ze? Wat triggert hen? In een sessie van twee uur vol praktijkvoorbeelden krijg je hier heel wat antwoorden op. Een organisatie van AmuseeVous en Publiek Centraal. Alle informatie vind je hier.

Agenda

Data om te onthouden


Alle activiteiten vind je in onze vernieuwde agenda:

Vanaf 5 mei: Jos Tysmans komt thuis (Sint-Truiden)

Maandag 9 mei: Minivoorstelling Storysongs (Gingelom)

Woensdag 18 mei: Lezing Jazz Bilzen (Borgloon)

Woensdag 18 mei: GOK bezoekt Tysmans (Sint-Truiden)

Vrijdag 27 mei: CAG-Contactdag (Bokrijk)

Zaterdag 28 mei: Gouwdag Heemkunde Limburg (Kinrooi)

Zaterdag 4 en zondag 5 juni: Open Kerkendagen (Vlaanderen)
Dit is de nieuwsbrief van de Erfgoedcel Haspengouw. Hierin kunnen ook activiteiten van erfgoedpartners of samenwerkende verenigingen aan bod komen. Achtergrondinformatie en gegevens over de organisatoren zijn te vinden op de website www.erfgoedhaspengouw.be. Nieuwtjes en informatie over activiteiten mogen steeds worden doorgestuurd naar info@erfgoedhaspengouw.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.

This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erfgoed Haspengouw · Kazernestraat 13 · Sint-Truiden 3800 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp