Copy
Nieuwsbrief BH&BC Breda
View this email in your browser

Welkom bij Ouwe Bredasche Digitaal!


Ook in het nieuwe jaar valt deze digitale nieuwsbrief weer bij u in de mailbox... deze keer natuurlijk vergezeld van de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Laten we er met zijn allen een sportief en gezellig jaar van maken!

2016 is het jaar waarin onze club 110 jaar bestaat. 
En dat gaan we vanzelfsprekend uitgebreid vieren. Hoe? Een tipje van de sluier zal worden opgelicht op zondag 10 januari tijdens de nieuwjaarsborrel, waar de lustrumcommissie het thema en logo van het lustrum zal presenteren.  Zorgt dus dat u daarbij bent! De link naar de aankondiging van de nieuwjaarsborrel vindt u natuurlijk in de nieuwsbrief.

Verder kijken we in deze nieuwsbrief nog even terug naar de afsluiting van 2015 en vindt u onder andere informatie over de scheidsrechterscursus die op 5 januari begint.


Mocht u ideeën/aanvullingen hebben betreffende de vulling van de nieuwsbrief, dan horen we graag van u!

De redactie
redactie@hcbreda.nl

Woordje van de voorzitter
Het jaar 2015 zit er bijna op en we hebben een aantal roerige weken achter de rug. Hoewel verwacht, waren we geschokt door het trieste nieuws van het overlijden van Marc Ouwerling, de markante en uiterst gedreven trainer/coach van JA1. Het team heeft tijdens een indrukwekkende en zeer drukbezochte dienst in de R.K. kerk in Ulvenhout – samen met honderden anderen – afscheid van hem genomen. Het... 
Lees meer
Nieuws
Op zondag 10 januari wordt u namens het bestuur, de sponsorcommissie en de Wekker uitgenodigd om vanaf 16.00 de nieuwjaarsborrel bij te wonen. Na het succes van vorig jaar is besloten er opnieuw een nieuwjaarsborrel "nieuwe stijl” van te maken en zo met zijn allen spetterend het nieuwe jaar in te gaan.
Vanaf 16.00 vindt de borrel z...
Lees meer
Beste jeugdleden, In januari wordt op de club de KNHB scheidsrechterscursus gegeven. Als het goed is ben je hierover al persoonlijk al door je coach/manager geïnformeerd. Bij deze het schema wanneer je verwacht wordt:   Dinsdag 5, 12, 19 en 26 januari: JA1 , JA3, JB3, MA4, MA5, MA6, MB1, MB2, MB4   Woensdag 6, 13, 20 en 27 januari: JB1, JB2, JB4, ...
Lees meer
Dit seizoen zullen in de zaal de volgende spelregelwijzigingen door de KNHB worden doorgevoerd:
1. Zaalhockey wordt weer 6 tegen 6, zowel bij de junioren als bij de senioren.
2. Mondbescherming (bitje) is net als bij veldhockey verplicht voor alle veldspelers.
3. Het aantal momenten waarop een keeper mag worden gewisseld is net als vorig seizoen gelimiteerd tot m...
Lees meer
Een mooie afsluiting van 2015 voor MA1, want op 30 december 2015 wonnen zij het HBR Indoortoernooi, het prestatie toernooi voor tophockey indoor. Het team werd ongeslagen kampioen, met dank aan invalsters Mijntje van Campen en Roos Tilman uit MB1. Speelster Sophie van Eck werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. 
Van harte gefeliciteerd meiden!
Lees meer
Tijdens de winterstop zal het clubhuis in principe tot en met zondag 28 februari 2016 gesloten zijn. Voor het organiseren van bijeenkomsten in het clubhuis tijdens de winterstop kunt u contact opnemen met de clubhuis commissie: clubhuis@hcbreda.nl
Thema
Hockey is de mooiste sport die er is, dat willen we natuurlijk ook allemaal graag zo houden. Helaas merkt de KNHB dat met winst en verlies steeds vaker onsportief gedrag wordt getoond. Met een mooi en inspirerend filmpje wil de KNHB laten zien wat Sportiviteit & Respect inhoudt. Maar we willen vooral laten zien dat iedereen zelf verantwoordelijk is om hockey leuk te houden, kortom: Het begint bij jou!
https://www.youtube.com/watch?v=buqs5W44Tv8
LISA
Wist u dat u sinds de invoering van het nieuwe ledenadministratiesysteem LISA heel gemakkelijk zelf uw gegevens kunt wijzigen? Veel gegevens (zoals uw nieuwe adres na een verhuizing of een nieuw e-mail adres) zijn zelf te wijzigen door in te loggen op de website en vervolgens te klikken op 'Profiel'. Lukt het daar niet, dan graag per e-mail contact opnemen met de Ledenadministratie (ledenadministratie@hcbreda.nl). 
Trouwens: uw lidnummer (dat u nodig heeft voor het inloggen) vindt u op uw factuur!
En dan nog...
Keeperstraining bij de jongste jeugd op woensdagmiddag... Voetballen in je keepersspullen als voorbereiding op het wegschoppen van de bal tijdens de wedstrijden!
Website: www.hcbreda.nl