Copy
Nieuwsbrief BH&BC Breda
View this email in your browser

Welkom bij Ouwe Bredasche Digitaal!


De lente komt er aan en volgend weekend begint voor de meeste teams de competitie weer. Iedereen kan zijn wintervachtje afdoen en weer gezellig naar de club komen! Een nieuw seizoen betekent ook dat er weer met enige regelmaat een Ouwe Bredasche in uw digitale postbus zal 'vallen'.

Het communicatieteam is behalve met de (bijna dagelijkse) updates van de website, facebook pagina en instagram account, op dit moment ook druk bezig met het aanpassen en verbeteren van de website. Zo heeft u inmiddels al kunnen zien dat de foto's zijn vervangen door nieuwe foto's met het lustrummotto en dat u onder de knop van het lustrumlogo meer informatie kunt vinden over de geplande festiviteiten dit jaar. Binnenkort zal er op de hernieuwde site nog meer ruimte worden ingeruimd voor de lustrumcommissie, zodat zij u goed op de hoogte kunnen houden! 

In het kader van het lustrumjaar zijn wij ook druk bezig om ontbrekende namen en mailadressen van oud-leden te verzamelen. Als u ons hierbij wilt en kunt helpen, dan vragen wij u om dit even kenbaar te maken in een mailtje naar de ledenadministratie (ledenadministratie@hcbreda.nl)

Tenslotte: als u dingen zijn opgevallen op onze website, als u zaken mist, of als u gewoon hele goede ideeën heeft omtrent mogelijke verbeteringen dan vragen wij u om ons even een mailtje te sturen naar onderstaand adres. En m
ocht u ideeën/aanvullingen hebben betreffende de vulling van de nieuwsbrief, dan horen we ook graag van u!

De redactie
redactie@hcbreda.nl

Woordje van de voorzitter
Heeft u ook zo'n zin in de lente-competitie? De winterstop heeft voor veel leden inmiddels wel lang genoeg geduurd. De zaalcompetitie is voor de meeste teams afgerond en er zijn mooie resultaten behaald. Bij de jeugd is JC1 kampioen geworden en zijn er veel 2e en 3e plekken behaald. Bij de senioren werden zowel D1 als H1 2e in hun competitie en heeft D2...
Lees meer
Nieuws
In het kader van veiligheid en ter voorkoming van blessures heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) een spelregelwijziging aangekondigd. De KNHB heeft besloten dat de regel ook in de Nederlandse competitie per direct wordt ingevoerd, De spelregelwijziging geldt voor alle bondsgeorganiseerde wedstrijden op alle niveaus.
Lees meer
Het jonge, ambitieuze JC1, onder leiding van coach Theo Wiercx, heeft in de zaal bewezen dat ze weer in de topklasse thuis horen, door vorige week in de zaal in de subtop-poule kampioen te worden! Het was een nek aan nek race met Push JC2 en Tilburg JC2, maar uiteindelijk waren we ze in doelsaldo en sportiviteit te sterk af. Gefeliciteerd jongens!
Lees meer
Rabobank Breda organiseert in 2016 voor de derde keer de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne stellen stichtingen en verenigingen zich als het ware verkiesbaar. In april 2016 bepalen de 30.000 leden van Rabobank Breda vervolgens door middel van stemmen hoe het donatiebudget (dit jaar maar liefst € 75.000,-) wordt verdeeld over de deelnemende clubs. 
Lees meer
Terwijl de voorjaarscompetitie nog niet begonnen is, willen we jullie alvast over de start van het volgende seizoen informeren (seizoen 2016-2017). Onderstaand bericht is met name voor de Jeugd Top-teams (1e en 2e lijn) van groot belang. Wij gaan ervan uit dat selectiespelers van BH&BC Breda rekening houden met de voorbereidingsperiode van het seizoen 2016-2017 tijdens het plannen...
Lees meer
Afgelopen zaterdag organiseerde Dames 1 een clinic voor de jongste jeugdspelers (6- en 8-tallen). Op een koude maar zonnige ochtend dartelden er circa 100 kinderen onder hun kundige leiding rond op de velden en genoten van uitdagende oefeningen en onderlinge wedstrijdjes. De clinic werd afgesloten met een wedstrijdje van onze jonge sterren tegen Dames 1. 
Lees meer
Lustrum
Zoals jullie al weten is er een divers programma tijdens ons lustrumjaar. Eén van de geplande activiteiten is het enige echte 
L  U  S  T  R  U  M  C  A  B  A  R  E  T  !!
Heb jij of hebben jullie zin om hier je kritische, hilarische, humoristische, of kritische-hilarische-humoristische bijdrage aan te leveren, laat ons dat dan weten via de mail (lustrum@hcbreda.nl)
.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!
De lustrumcommissie

 
In het kader van het lustrum wordt er op vrijdag 27 mei een lustrum golftoernooi georganiseerd op Toxandria. De start is gepland om 13.00 uur. Alle leden van BH&BC Breda die in het bezit zijn van minimaal GVB kunnen meedoen. Dus blokkeer deze datum nu alvast in uw agenda zodat u erbij bent op 27 mei.
De lustrumcommisie
P.S.: meer informatie over de inschrijving en speelvorm volgt snel.

 
Thema
Sinds dit seizoen besteedt BH&BC Breda nog meer aandacht aan het belang van Sportiviteit en Respect op en rondom het hockeyveld. Na de succesvolle workshop voor jeugdcoaches van kinderpsychologe Tischa Neeve (KNHB) in november 2015, heeft de commissie S&R Tischa opnieuw weten te strikken voor het verzorgen van een workshop op onze club, deze keer speciaal voor ouders van jeugdspelers. Tijdens de eerdere workshop heeft Tischa met name aan coaches praktische tips en aanwijzingen gegeven om een team en coach optimaal en met plezier te laten presteren. Tijdens de avond werd maar weer eens duidelijk hoe belangrijk de rol van de ouders is bij het vergroten van het spelplezier van onze kinderen. Tijdens de 2e workshop "Lang leve de sportouder" gaat Tischa met ouders in gesprek over onze (ouders, trainers, coaches en bestuurders) rol zin vergroten van het sportplezier van onze kinderen. De avond zal plaatsvinden in het clubhuis op dinsdag 8 maart, van 20.00 uur tot 22.00 uur. Inschrijven kan nog via s_r@hcbreda.nl (let op nieuw mailadres!)
LISA
Heeft u ook de handige app van BH&BC Breda al geïnstalleerd op uw mobiele telefoon??  De app waarmee u in een oogopslag ziet waar en hoe laat al uw familieleden moeten hockeyen, u als eerste op de hoogte bent van de uitslagen en het laatste nieuws? Zeer binnenkort staat de nieuwste versie van deze app voor u klaar in de Appstore (Apple) of Playstore (Android), zodat u helemaal klaar bent voor het begin van de tweede competitiehelft. Houd de website in de gaten voor meer informatie! 
En dan nog...
Deze foto kwamen we tegen in het stadsarchief van Breda. Hij dateert uit 1972 en is genomen tijdens de officiële opening van het (vorige) clubhuis. Onze nieuwsgierigheid is gewekt, wie staan er op deze foto? Weet u het? Stuurt u ons dan even een mailtje (redactie@hcbreda.nl)!
Website: www.hcbreda.nl