Copy
LiesFLITS
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 02-17
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
9 maart 2017
Nee, ik preek niet voor de vogeltjes! 
Ik zet de eitemepera-werkstukken veilig weg van mijn tweedejaars leerlingen van de opleiding tot portretschilder.

Voor de snelle beslisser; meedoen met twee zondagen 'werken met het boek'


Door ziekte zijn er twee plekken vrij gekomen bij de cursus die ik aanstaande zondag en volgende zondag geef. (12 en 19 maart '17). Wil je ook graag mijn boek beter leren gebruiken of vind je het gewoon leuk om onder mijn begeleiding een mooi portret in olieverf te maken, meld je dan als de bliksem aan, het kan nog tot en met morgenmiddag 16.00 uur (vrijdag 10 maart). Het boek hoef je nog niet in je bezit te hebben, je kan het bij mij aanschaffen in de les. Materialen zijn inbegrepen bij de workshop. Klik hier voor de informatie en het aanmelden. Mocht je niet meer bij de computer zitten kan je ook nog even bellen: 06 1221 5721.
 

'Broodje verf', een wekelijks kijkje in mijn atelier

Afgelopen dinsdag ben ik begonnen met iets heel nieuws: LIVESTREAM vanaf mijn atelier! Je kijkt direct over mijn schouder mee terwijl ik aan het werk ben aan een schilderij. Een kwartiertje tijdens de lunch, voorlopig elke week op dinsdag van 12.30 tot 12.45 uur. Je kan op mijn Facebook-account gaan staan, daar start het vanzelf of op mijn Youtube-kanaal.
We, mijn broer Synco en ik, zijn nog druk om het concept en de techniek verder te ontwikkelen. Desalniettemin ging de pilot al heel leuk en is er meer dan duizend keer naar gekeken! Als je via Youtube kijkt, vraag ik je om je te abonneren op mijn kanaal, dan mis je niets. Dus elke week een Broodje verf voor de lunch, heel gezond!
Wil je de stream nog eens bekijken dan kan dat via mijn Youtube-kanaal.


Collage uit de eerste Broodje Verf

Tweede druk van 'Portretschilderen in olieverf, de basis'


Slechts vier maanden na het verschijnen van mijn boek is er al een tweede druk op de markt. Ik ben er heel erg blij mee en zie ook dat mensen er veel aan hebben. Leuke cadeautip wellicht voor al die jarige-Jobs in het voorjaar? Klik hier voor bestellen en enkele reviews: 'Portretschilderen in olieverf, de basis' bestellen.

Vlaamse meesters in de vingers krijgen in de meivakantie

 
De belangstelling voor oude meesters is groter dan ooit. De ene prachttentoonstelling na de andere kan je bezoeken om met je eigen ogen van dichtbij al die topstukken uit de schilderkunst te bestuderen. In het Mauritshuis is vanaf september dit jaar de tentoonstelling Zuiderburen te zien. Portretten van 1400-1700. Een grote bron van inspiratie voor mij zijn de meesterlijke portretten van onder andere Rogier van der Weyden, Hans Memling en Anthony van Dyck. Niet wetend dat deze tentoonstelling zou komen had ik al een vijfdaagse cursus in de meivakantie georganiseerd waar je leert om te werken als de vroege meesters, als de Vlaamse Primitieven. Ervaar hun techniek via je eigen handen! Schrijf je in nu er nog plek is! Klik op info als je handen al beginnen te jeuken!
 

 

Ik hoop je te verwelkomen, misschien al deze zondag, en anders wellicht tijdens de voorjaarscursus of als kijker bij de volgende afleveringen van 'Broodje verf'.
Hartelijke voorjaarsgroet!

Liesbeth

Liesbeth van Keulen

Managing director Portretschool Amsterdam
 
Judith Leyster, zelfportret, 1630
Judith Leyster (1609-1660), 
zelfportret 1630, 
olieverf op doek,
74,6 x x65,1 cm

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2017 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.