Copy
Volop aan de slag in 2016: het nieuws van de PvdA-statenfractie.
Lees deze e-mail in je browser

Beste lezer,

Het jaar is een maand verder, de dagen worden al weer langer. Hoogste tijd voor de nieuwsbrief van PvdA Drenthe.
Hopelijk is iedereen gezond het nieuwe jaar ingekomen.
In deze eerste nieuwsbrief van 2016 leest u meer over: 

  •  Windenergie in Drenthe: breng de provincie in stelling!
  •  Werkbezoek Ruinerwold: een ondernemend dorp
  •  Centrum Emmen: vernieuwing op stoom
  •  De nieuwjaarsbijeenkomst: geslaagde avond
  • Krimp in Drenthe: betrek de inwoners

Windenergie in Drenthe


Drenthe levert haar bijdrage aan duurzame energie. De plaatsing van windturbines in Drentse Monden en Oostermoer raakt mensen hevig. PvdA Drenthe stelt harde voorwaarden. Iedereen in het gebied moet er beter van worden. Lees hier meer.  
Krimp in Drenthe: bewoners erbij!

De provincie gaat een Masterplan Krimp opstellen. Ons pleidooi: betrek daar vooral de bewoners bij. En besteed meer aandacht aan het thema zorg. Lees hier onze bijdrage in PS.

Vragen aan GS over poppodia

Drentse cultuurpodia zijn niet landelijk erkend als poppodium. Ze lopen daardoor boekingen en subsidies mis en  jong talent komt niet aan de bak. Een gemiste kans voor heel Drenthe. De PvdA-statenfractie vindt dat de provincie de podia beter moet ondersteunen. We stelden hierover vragen aan GS.
 


Werkbezoek Ruinerwold


Bijzonder: een dorp legt zelf een nieuwe dorpsstraat aan. De gemeente ondersteunt, waar nodig. We gingen kijken met de fractie in Ruinerwold. Een verslag.
Op 4 maart verschijnt het inpassingsplan windmolens. Onze inzet: laat de provincie zelf een zienswijze indienen, als niet aan onze voorwaarden wordt voldaan.

Emmen wordt mooi


De vernieuwing van Emmen ligt goed op schema. Onze fractie praatte bij met de raadsfractie in Emmen. In de staten gaven we onze visie op de voortgang van de plannen. Lees hier meer.

Nieuwjaarsbijeenkomst


Op maandagavond 25 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst plaats, in Hoogeveen. Een gezellige en muzikale avond, met inspirerende inleidingen van Roelie Goettsch, Ard van der Tuuk, Marleen Barth en Cees Bijl. Kijk hier voor de foto's en een verslag
 

Motie: houd Intensive Care Hoogeveen open!

Goede zorg moet dichtbij zijn voor alle Drenten, ook de intensieve. De Statenfracties van GroenLinks, PvdA en SP zijn daarom bezorgd over het mogelijk verdwijnen van de intensive care uit het Bethesda-ziekenhuis in Hoogeveen. Met een motie dringen zij aan op behoud van deze belangrijke, levensreddende voorziening.
Volg ons ook op Twitter en Facebook en check de website voor het laatste nieuws!
De redactie van deze editie bestaat uit:
Rudolf Bosch, Kees de Graaf, Anneke Lubbers en Rieja Raven
Copyright © 2016 PvdA Drenthe, All rights reserved.