Copy
Roos in de ene hand, de andere hand uitgestoken naar Drenthe: de PvdA-statenfractie is volop aan de slag. 
Lees deze e-mail in je browser

Beste lezer,
 
De zomer duurde nog even voort, maar het politieke seizoen is weer volop begonnen. In deze september-editie van de Post PS de volgende onderwerpen:
 
- Cultuurnota aangenomen
- Geslaagd ‘inspiratietreffen’ in Meppel
- Blijven knokken voor werkgelegenheid rechtbank en gevangenissen
- Vragen over de bestuurlijke stilte rond de windparken
- Betere fietspaden, ook voor ouderen en mensen met beperking
- Nieuw gewestelijk bestuur aangetreden
- Werkgroep Toegankelijkheid van start
- Cees Bijl kijkt terug en vooruit

 


[beeld: Pixabay]

Cultuurnota aangenomen

De Cultuurnota ‘De verbeelding van Drenthe’ is aangenomen. Met een inhoud en aanpak waar onze Statenfractie enthousiast over is. Cultuur is van groot belang voor onze Drentse samenleving en de provincie draagt daaraan bij. Lees hier wat ons Statenlid Rudolf Bosch zei bij de behandeling van de nota.
 

Geslaagd ‘inspiratietreffen’ in Meppel

Tegen het decor van de herontwikkelde Gasfabriek in Meppel vond een geslaagde ontmoeting plaats van onze noordelijke parlements-, staten- en raadsleden, bestuurders en waterschappers. Arnoud Olie van B+O Architecten liet zien wat de politiek van zijn onderneming kan leren, Cees Bijl blikte vooruit naar de Tweede Kamerverkiezingen. Hier een impressie.

 
[beeld: Pixabay]

Windstilte rond plaatsing turbines

Inmiddels heeft de minister van EZ een besluit genomen over de plaatsing van windturbines in Drenthe, maar begin deze maand was het nog erg stil op de lijn tussen Assen en Den Haag. Gezien de onrust in het gebied vond onze fractie dat onacceptabel. We stelden vragen. Lees hier het verslag van een turbulente week.

 

Nieuw bestuur gewest

Het gewestelijk bestuur is vernieuwd. Negen mensen hebben zich bereid verklaard om de komende tijd aan een sterk en sociaal Drenthe te werken. Maak hier kennis.
 

 
Cees Bijl blikt terug en vooruit

De eerste maanden zitten erop voor onze gedeputeerde Cees Bijl: wat zijn de ervaringen? Een interview.
 
 
[beeld: DJI]

Blijven knokken voor werk


De berichten over de werkgelegenheid in de rechtbank in Assen en de gevangenissen in Veenhuizen en Ter Apel zijn afwisselend somber en optimistisch. Onze Statenfractie blijft er bovenop zitten, onder leiding van Statenlid Ronald Koch. Indien nodig trekken we opnieuw op naar Den Haag. Lees verder.
 
[beeld: Pixabay]

Betere fietspaden, voor iedereen!


Drenthe wil fietsprovincie nummer één worden. Prima ambitie, maar let bij de noodzakelijke verbetering van fietspaden wel op de wensen van ouderen en mensen met een beperking. Statenlid Hendrikus Loof fietste op dit punt een paar mooie toezeggingen naar binnen. Onze werkgroep Ouderenbeleid tekende ze hier op.
 
[beeld: Pixabay]

Werkgroep Toegankelijkheid van start

Onder leiding van oud-Statenlid Ruud Fokkens is de werkgroep Toegankelijkheid van PvdA Drenthe van start gegaan. Samen met de Statenfractie en de 12 raadsfracties gaan we proberen van Drenthe de meest toegankelijke provincie van Drenthe te maken. Van 3 tot en met 8 oktober vindt de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats.
Volg ons ook op Twitter en Facebook en check de website voor het laatste nieuws!
De redactie van deze editie bestaat uit:
Rudolf Bosch, Ronald Koch, Roelie Goettsch, Anneke Lubbers en Kees de Graaf.
Copyright © 2016 PvdA Drenthe, All rights reserved.