Copy
NIEUWSBRIEF 1: MAART 2016
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Nieuwsbrief vervangt Molto.

Het bestuur van St.Caecilia wil u frequenter op de hoogte houden van het wel en wee van onze muziekvereniging. En in deze tijd van digitalisering is een electronische nieuwsbrief en prima manier om contact te onderhouden. Wij brengen u langs deze weg op de hoogte van onze concerten, nieuwtjes en andere wetenswaardigheden. Soms kunt u via deze nieuwsbrief doorlinken naar onze website om uitgebreidere informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld foto's van de optredens. Wij wensen u veel leesplezier en ....... voelt u vrij om te reageren.

Geslaagde jaarafsluiting met Top 2000 Concert


De oliebollen zijn allang verteerd, de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen al lang en breed boven de grond, maar het Top 2000 Concert staat nog vers in ons geheugen. Een volle zaal die uitstekend entertaint werd onder enthousiaste presentatie van Jan Hoogland en Marcel Korse. De aanwezigen hebben genoten van het orkest en van het leerlingenorkest, de zang van het Zwaagse talent Denise Thijssens en een geweldige saxofoonsolo van onze eigen ster Jarno Portegies. Als klap op de vuurpeil hadden wij een mooie recensie in de krant die bewijst dat wij met Caecilia de de goede weg zijn. 

Geld dorpsveiling besteed aan nieuwe bugels

Al jaren een grote wens en eindelijk in vervulling gegaan: de complete bugelsectie van St. Caecilia heeft sinds maandag 7 december een Van Laar bugel. De oude bugels werden echt oud en bovendien is het qua klank beter om allemaal hetzelfde instrument te hebben. De aanschaf is mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Dorpsveiling. Alle "bieders" hartelijk bedankt en kom gauw luisteren op één van onze concerten.

In maart 2015 gingen Dianne, Niels, Nico en Jago naar Van Laar in Zuid Limburg. Na een leuke avond in Maastricht volgde dan zaterdagochtend het testen van de bugels in het bugelwalhalla: het atelier van instrumentenmaker Hub van Laar De verschillende bugels stonden al klaar in de testruimte. Er zijn verschillende soorten bugels die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. We hebben dan ook uitgebreid getest alvorens onze keuze te maken. Vervolgens gaf Hu(u)b ons een rondleiding door zijn atelier. Fascinerend om te zien hoe van een grote rol koper een mal wordt gemaakt, en deze daarna wordt omgeturnd tot een piekfijn instrument. Met grote bevlogenheid legde Hub ons alles uit, terwijl wij onze ogen uitkeken. 

Bij Hub van Laar komen veel bestellingen binnen, dus nadat de financiering definitief werd gemaakt, duurde het nog wel even voordat we onze bugels konden ontvangen. Maar op Sinterklaasavond was daar dan het verlossende bericht van het bestuur: de bugels zijn gearriveerd! Ik ben nog nooit zo snel naar De Plataan gefietst als op maandag 7 december want daar stonden de nieuwe instrumenten op ons te wachten. Met beleid uitgepakt en de bugels glommen ons tegemoet. En ik moet zeggen, het speelt alsof je vleugels hebt, heerlijk dus. Namens Niels en Nico kan ik wel zeggen dat wij superblij zijn met onze bugels!

Dianne Beerepoot

Carnaval 2016

Natuurlijk was Caecilia hier ook van de partij. Samen met onze collega's van De Herleving hebben wij de kinderoptocht luister bijgezet. Op 27 april zijn wij weer van de partij om op Koningsdag de kinderfietstocht feestelijk te begeleiden. Uiteraard ook dit weer samen met De Herleving.
Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Like dan onze Facebookpagina en onze Twitter-account.
Reacties op deze nieuwsbrief zijn welkom via jholijve@gmail.com

HET AND'RE RIEU CONCERT

Opnieuw een spetterend concert in aantocht. U zult zich op het Vrijthof wanen tijdens het komende optreden. Prachtige stukken, waaronder natuurlijk de Second Wals. En opnieuw medewerking van vocalisten uit Zwaag. Frank Braas kent u misschien wel van zijn rollen bij Musicalvereniging Zwaag. Eva Westenberg heeft onlangs nog opgetreden tijdens de vrijdagavond van carnaval. 

Zaterdagavond 26 maart
20:00 uur
Zalencentrum De Baron
Oude Veiling, Zwaag

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.stcaecilia.com.

AGENDA

zaterdag 26 maart 20:00 - 
Het Andere Rieu Concert
zondag 24 april 15:00 - 
Solistenmiddag
zondag 22 mei  
Ot en Sienfestival, Twisk
zondag 10 juli  
Familieconcert
Reserveer via de website

Vaste weekagenda

Repetitie orkest
Maandag 20.00 uur - 22.00 uur in De Plataan

Repetitie ZOO!
Maandag 19.00 uur - 19.45 uur in De Plataan

Muzieklessen
Maandagmiddag: koper
Woensdagmiddag: slagwerk
Donderdagmiddag: saxofoon

Vrienden en Super-vrienden


In deze periode worden al onze vrienden en supervrienden benaderd om hun vriendschap met ons te verlengen. Supervriend bent u voor € 50,= en daarvoor kunt u al onze concerten met twee personen gratis bezoeken. Vriend zijn kan al voor € 15,= en dat geeft recht op gratis bezoek van één concert met één persoon. En (super)vrienden hebben nog meer voordelen. Om verzekerd te zijn van een plaats is het nodig om vooraf te reserveren. Meer informatie vindt u op de website.

Opmerkelijke uitspraken

 
Trompetist tegen bugelist over nazitten: "Het eerste jaar dat je speelde, had je meer biertjes op dan dat je nootjes speelde"

Dirigent over een lastig stukje tegen de baritons: "We moeten daar een list op bedenken".
Baritonist: "Een synthesizer misschien?"
Copyright © *2016* *Muziekvereniging St Caecilia, Zwaag*, All rights reserved.


Wilt u deze mails niet meer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden: afmelden voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp