Copy
NIEUWSBRIEF 2016-4: DECEMBER 2016
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Fijne Feestdagen

St. Caecilia kijkt terug op een mooi en muzikaal jaar, van het Andere Rieu concert, de feestdag voor jubilarissen Cor en Renske tot het festival in Bodegraven. In deze nieuwsbrief kijken we vooruit naar het winterconcert op zondag 18 december, en alvast naar de agenda van 2017! Fijne feestdagen, en een gezond en muzikaal jaar gewenst. Hieronder een korte impressie. Als u klikt op de foto's, dan kunt u meer foto's zien van de evenementen.

Festival Bodegraven
Op zaterdag 5 november is St. Caecilia naar Het Evertshuis in Bodegraven afgereisd voor het Streekfestival. Het was de eerste keer dat we hieraan deelnamen en een afwisseling van de gebruikelijke festivals in West-Friesland. Lees meer......

Sinterklaas
Op zaterdag 19 november is Sinterklaas aangekomen in Zwaag. Om 13:00 kwam hij samen met de Pieten en St. Caecilia aan bij De Plataan. Lees meer .....

Lichtjesavond
Ook altijd een succes, de lichtjesavond in de Bangert-Oosterpolder. Een grote sliert kinderen trok door de wijk. Traditioneel was ook St. Caecilia aanwezig om een muzikale bijdrage te leveren. 

Allerzielen
Op woensdag 2 november speelde St. Caecilia ter gelegenheid van Allerzielen in de St. Michaelkerk in Blokker. Lees meer...

18 december: Winterconcert met Zingenderwijs


Op zondagmiddag 18 december geven muziekvereniging St. Caecilia en koor Zingenderwijs gezamenlijk een kerstconcert in de Pancratiuskerk in Oosterblokker. Lees meer .....

Geweldige dorpsveiling

Zwaag heeft zich op de afgelopen Dorpsveiling weer van haar beste kant laten zien. Wat een enorme opbrengst, ruim € 50.000,=. Voor St. Caecilia betekent dit dat wij eindelijk de broodnodige pauken kunnen aanschaffen. Zwaag, bedankt!!! En wilt u horen hoe dat klinkt, kom dan naar onze uitvoeringen.

Nieuwe website

St. Caecilia heeft sinds kort een nieuwe website. Contactinformatie, foto's en nieuwsberichten zijn hier bijvoorbeeld weer te vinden. Neemt u vooral een kijkje. En een duim omhoog voor bugelist Jago van der Stap die de nieuwe site heeft gebouwd! Gaat u snel kijken! Klik hier.

De saxofoonfamilie

De saxofoon is een veelzijdig instrument. Het wordt gebruikt in heel veel muziekstijlen. Jazz, rock, blues, saxofoonorkesten, fanfares, klassieke muziek, popmuziek. Te veel om op te noemen. Bij St. Caecilia komen vier types voor. De sopraan-, alt, - tenor- en baritonsaxofoon.
De saxofoon is rond 1850 uitgevonden door Adolphe Sax, een Belg die geboren is in Dinant.
Een saxofoon is een ingewikkeld instrument. Het bestaat uit tal van kleppen, schroefjes, staafjes en veertjes.  Ook bijzonder is dat een saxofoon onder de houtblazers geschaard wordt. Dat, terwijl het instrument voor het overgrote deel van metaal is. Alleen het rietje, dat aan het mondstuk wordt bevestigd, is van hout.
De saxofoon-familie is groter dan de instrumenten die wij in onze fanfare hebben. De kleinste is de sopranino en de grootste de sub-contrabassaxofoon. En dan zijn er ook nog wat gekke saxofoons. Op youtube is een leuk filmpje te  vinden.
Bekende Nederlandse saxofonisten zijn Hans en Candy Dulver. En uiteraard onze eigen Jarno Portegies die op ons Top-2000 concert de show stal met Baker Street.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Like dan onze Facebookpagina en onze Twitter-account.
Reacties op deze nieuwsbrief zijn welkom via jholijve@gmail.com

HARTELIJK DANK

Enkele weken geleden zijn wij weer langs de deuren gegaan in een groot aantal Zwaagse straten met onze speculaaspoppen. Een jaarlijkse actie die wij houden ter ondersteuning van onze jeugdafdeling ZOO (Zwaags Opleidings Orkest). De poppen gingen grif van de hand, een geur van speculaas heeft de periode rond Sinterklaas in de Zwaag gehangen. Daarvoor danken wij u van harte.

AGENDA

zondag 18 december 14:00
Winterconcert
25 februari 2017
Medewerking aan carnevalsoptocht
18 maart 2017 
Voorjaarsconcert
Hemelvaartsweekend , 25 - 28 mei 
Uitwisseling St Peter&Paul, Karlsruhe
 

Vaste weekagenda

Repetitie orkest
Maandag 20.00 uur - 22.00 uur in De Plataan

Repetitie ZOO!
Maandag 19.00 uur - 19.45 uur in De Plataan

Muzieklessen
Maandagmiddag: koper
Woensdagmiddag: slagwerk
Donderdagmiddag: saxofoon

Vrienden en Super-vrienden


In het eerste kwartaal van 2017 worden al onze vrienden en supervrienden benaderd om hun vriendschap met ons te verlengen. Supervriend bent u voor € 50,= en daarvoor kunt u al onze concerten met twee personen gratis bezoeken. Vriend zijn kan al voor € 15,= en dat geeft recht op gratis bezoek van één concert met één persoon. En (super)vrienden hebben nog meer voordelen. Opgeven als vriend of supervriend kan via onze website.

Sponsoring


Al jaren wordt St. Caecilia ondersteund door het Zwaagse bedrijfsleven. Zonder hen zou het een stuk moeilijker zijn om de vereniging financieel gezond te houden. De komende jaren wil Caecilia de band met de sponsors verstevigen. Op deze manier kunnen wij een bijdrage blijven leveren aan het culturele leven van Zwaag en Blokker en ook actief blijven bij vieringen als Koningsdag, 4 mei herdenking en Sinterklaas. De bijdrage op Allerzielen is hiervan ook een mooi voorbeeld. De sponsorcommissie gaat zich actief bezig houden met het werven van nieuwe sponsoren, zodat wij onze bijdragen verder kunnen vergroten. Voor informatie kunt u terecht bij sponsoring@stcaecilia.com

Opmerkelijke uitspraken

Bij stuk waarin er gezongen moet worden, bugellist tegen andere bugellist: "We hoorden eindelijk dat de baard uit je keel is"

Toeschouwer geeft een compliment over zangeres: "Ik heb ze weleens puur beroerder gehoord"
Copyright © *2016* *Muziekvereniging St Caecilia, Zwaag*, All rights reserved.


Wilt u deze mails niet meer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden: afmelden voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp