Copy
NIEUWSBRIEF 2017-1: MAART 2017
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

18 maart: Voorjaarsconcert

Op zaterdag 18 maart neemt St. Caecilia u mee naar Hollywood, live vanuit De Baron in Zwaag. Met medewerking van zangeres Anouk Geertsma. Er komen bekende werken voorbij van de grote (film)componisten zoals John Williams, Hans Zimmer en Leonard Bernstein. En wat dacht u van de legendarische muziek uit de 007 reeks?

Het concert begint om 20:00 in De Baron, Veilingweg 25 in Zwaag.    De entree bedraagt €10,00 (€5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) en u kunt reserveren via de website.

Uiteraard hebben supervrienden gratis entree en kunnen vrienden tegen inlevering van de vriendenkaart ook gratis genieten. Wel evengoed reserveren.

Terugblik

Kerstconcert met Zingenderwijs
Op 18 december verzochten wij samen met het koor Zingenderwijs een optreden in de Pancratiuskerk in Oosterblokker. Op deze wijze doen wij ook de belofte gestand om in Blokker onze muzikale klanken te laten horen.Carnaval


Uiteraard was St Caecilia ook weer present om samen met onze muzikale collega's van De Herleving de kinderoptocht in Zwaag van vrolijke muziek te voorzien..

Verder vooruitblikken

 
22 april 2017 Solistenavond
St Caecilia vindt het belangrijk dat onze jonge leden zo snel mogelijk vertrouwd raken met het spelen voor publiek. Wat is dan leuker dan je vooruitgang laten horen aan je eigen clubgenoten. Om het extra spannend te maken, worden de deelnemers ook beoordeeld door een vakkundige jury. Op 22 april is het weer zo ver. Niet alleen onze jonge muzikanten, maar ook de ervaren krachten gaan de strijd aan om de inmiddels felbegeerde wisselbeker. Uiteraard zijn er twee bekers, één voor je jeugd en één voor de routiniers. Opa's en oma's, vaders en moeders, broers en zusjes, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om mee te luisteren. Aanvang 19:30 uur
 
Hemelvaartsweekend: Uitwisseling met St Peter und Paul uit Karlsruhe
Ons laatste bezoek aan onze muzikale vrienden uit Duitsland is al een flink aantal jaren geleden. Wij zijn daarom blij dat wij de vriendschapsbanden kunnen aanhalen en zullen de leden van St. Peter und Paul met open armen verwelkomen. In het programma zijn twee publieksactiviteiten opgenomen die door het publiek gratis bezocht kunnen worden. Op vrijdag 26 mei geeft St Peter und Paul een mini-concert bij de haven van Hoorn. Aanvang 18:00 uur.
Een dag later (zaterdag 27 mei) geven wij gezamenlijk een Platz-concert in Zwaag. Bij mooi weer voor de katholieke kerk en bij minder weer binnen in de Plataan. Aanvang 20:00 uur.
Het organiserende comité is er klaar voor! Vlnr: Dianne Beerepoot, Demelza de Kuijper, Pascal Doodeman en Rinus Lakeman
.

In memoriam Jan Bennis Sr.


Op donderdag 23 februari jl is ons erelid Jan Bennis sr. overleden. Ruim 70 jaar was Jan actief lid bij St Caecilia. Als muzikant en ook jarenlang als secretaris. Zijn aanstekelijke lach en aanwezigheid op onze concerten gaan wij missen.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Like dan onze Facebookpagina en onze Twitter-account.
Reacties op deze nieuwsbrief zijn welkom via vrienden@stcaecilia.com

AGENDA

18 maart 2017 
Voorjaarsconcert, De Baron
22 april 2017
Solistenavond
Hemelvaartsweekend
25 - 28 mei
 
Uitwisseling St Peter&Paul, Karlsruhe
9 juli 2017
Gratis familieconcert
30 december 2017
Top 2000 concert

Vaste weekagenda

Repetitie orkest
Maandag 20.00 uur - 22.00 uur in De Plataan

Repetitie ZOO!
Maandag 19.00 uur - 19.45 uur in De Plataan

Muzieklessen
Maandagmiddag: koper
Woensdagmiddag: slagwerk
Donderdagmiddag: saxofoon

Vrienden en Super-vrienden


In deze periode worden al onze vrienden en supervrienden benaderd om hun vriendschap met ons te verlengen. Supervriend bent u voor € 50,= en daarvoor kunt u al onze concerten met twee personen gratis bezoeken. Vriend zijn kan al voor € 15,= en dat geeft recht op gratis bezoek van één concert met één persoon. En (super)vrienden hebben nog meer voordelen. Opgeven als vriend of supervriend kan via onze website. Het eerste concert waarbij u kunt profiteren van uw vriendenkaart is het voorjaarsconcert op 18 maart.

Sponsoring


Al jaren wordt St. Caecilia ondersteund door het Zwaagse bedrijfsleven. Zo houden wij de vereniging gezond. Wij kunnen dan een bijdrage blijven leveren aan het culturele leven van Zwaag en Blokker en actief blijven bij vieringen als Koningsdag, 4 mei herdenking en Sinterklaas. Wilt u sponsor worden van St. Caecilia of kunt u ons in contact brengen met een potentiële sponsor? Voor informatie kunt u terecht bij sponsoring@stcaecilia.com

Knapzaklied


Wij ontvingen een leuk mailtje van één van onze supervrienden, de heer Ben Beemster. "I.v.m. Carnaval heb ik een vraag: hebben jullie tijdens dit beroemde Zwaagse spektakel nog "De Knapzak"geblazen, in de bewerking die ikzelf ervan maakte in 1981, en die toen 2x geklonken heeft: op de wagen van "de knapzakkertjes" (Arie Coffeng was toen De Prins); en de andere keer was bij het voorjaarsconcert ter nagedachtenis aan mijn vader. Vezellef WEET ik dat Philip Sparke het thema'tje heeft gebruikt in zijn werk voor jullie: Festissimo. Ik groet jullie hartelijk, ben.beemster."
Inderdaad meneer Beemster, het is gespeeld. Op de facebooksite van De Herleving is een klein stukje te beluisteren. Luister hier.

Oproep

Wij bereiken graag zo veel mogelijk muziekliefhebbers. Daarom doet u ons een plezier als u deze nieuwsbrief doormailt naar familie, vrienden en kennissen waarvan u denkt dat zij het leuk zouden vinden om onze concerten te bezoeken. Bij voorbaat dank daarvoor.
Copyright © *2016* *Muziekvereniging St Caecilia, Zwaag*, All rights reserved.


Wilt u deze mails niet meer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden: afmelden voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp