Copy

Joan Ordóñez: de la marqueteria del carrer Maria al Saló Reial

Parlar de la Galera Reial és fer-ho de la major galera del seu temps i el vaixell almirall del Senyor Joan d'Àustria a la Batalla de Lepant. A més, va ser construïda a Barcelona. Amb ella, les potències cristianes del Mediterrani van derrotar a l'Imperi Otomà sota el comandament de'Alí Pachá, allà per 1571. Parlar de la seva rèplica, construïda en 1971 per a commemorar el 400è aniversari de tal gesta, i que es troba a la sala Roger de Llúria del Museu Marítim de Barcelona, és fer-ho, necessàriament, de Joan Ordóñez, un home fet a si mateix, un treballador nat, un artista al què van dir que mai ho seria i que va aconseguir convertir-se, gràcies a la seva creativitat, persistència i tenacitat, en un dels marqueters més importants a la Catalunya i l'Espanya del segle XX. Un veritable mestre artesà. Llegir reportatge

Biesse Ibérica comienza el 2021 con un Open House híbrido, presentando la Fábrica Inteligente

A la luz del cambiante escenario mundial y para garantizar la seguridad de sus empleados y de todas las personas que interactúan con la empresa, Biesse Ibérica organiza la primera jornada de Puertas Abiertas en el showroom de Gavà, Barcelona. Del 15 al 26 de marzo, Biesse Ibérica abre sus puertas para exponer a los visitantes el concepto de SMARTACTION, una propuesta enfocada para la pequeña y mediana empresa que se acerca al mundo de la digitalización por primera vez. Más información
 

Nou seminari online sobre la Transició digital cap a la FUSTERIA 4.0

Has sentit parlar de la FUSTERIA 4.0? Descobreix de què es tracta i com pot ajudar al teu negoci. 
El sector de la fusta està experimentant una revolució. Gràcies a Internet i a la innovació en el sector, està passant de ser un ofici artesà a un negoci altament mecanitzat. Ja podem parlar d'una Fusteria 4.0.En aquest seminari, dos líders de la transformació digital en el sector de la Fusta a Espanya, Tecnocim i Madera Sostenible, fan un repàs sobre com les empreses de fusteria poden afrontar amb èxit el nou paradigma: “La digitalització és una realitat sense marxa enrere, i és important que el sector descobreixi com podem afrontar aquest canvi”, afirma Héctor Soler, gerent de TECNOCIM. Veure seminari “transición digital hacia la Carpinteria 4.0”

L'exposició "decòrum. vestir la casa per a l'ocasió" prorroga les seves dates

L'exposició "Decòrum. Vestir la casa per a l'ocasió", inaugurada el juliol del 2020, està tenint molt bona rebuda i es prorroga fins el dia 9 de maig de 2021, per permetre rebre més visitants. Recordeu que hi ha exposades 4 làmines del Llibre de Passanties dels Mestres Fusters de Barcelona.
Aquesta exposició proposa un recorregut per la història dels interiors domèstics que mostra el paper que s’ha atorgat als teixits i als mobles com a signes de distinció. Si el decòrum és allò que es considera adequat per a cada moment i lloc, el catàleg i l’exposició “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” analitzen com ha evolucionat el llenguatge de la representació d’aquests interiors al llarg del temps. La casa és un tema d’estudi complex que requereix aproximacions diverses, ja que l’ésser humà ha modificat constantment l’espai domèstic per adaptar-lo a les necessitats de cada moment i societat.
Us animem a visitar-la. Més informació 

Formación online gratuita para empresas que comercializan madera y productos de madera en Europa

Para ayudar a las empresas y a las partes interesadas a familiarizarse con el EUTR (Reglamento de la madera), Preferred by Nature, junto con 12 socios, está lanzando esta serie de talleres en línea gratuitos en varios países europeos.

Los talleres se centrarán en proporcionar formación práctica a las empresas para que se adapten al EUTR, incluido el conocimiento de los requisitos del EUTR, un sistema sólido de diligencia debida y herramientas aplicables para gestionar eficazmente las cadenas de suministro de productos de madera.

El taller para España será los días 17 y 19 de febrero de 2021. Inscripción

AJUTS A LA FUSTA

Ajut per al manteniment dels llocs de treball en ERTO

Ja s’ha publicat les bases reguladores per la concessió d'ajuts extraordinaris per donar suport als col·lectius i sectors més afectats per les mesures de contenció de la Pandèmia de la Covid-19 i mantenir els llocs de treball en ERTO de les petites empreses, microempreses i les cooperatives. Més informació

EL GREMI FUSTA I MOBLE ET RECOMANA
CONTACTES DEL GFiM DURANT EL COVID-19
V CURS FUSTA CONSTRUCTIVA
ANELLS DE LA FUSTA
ANUARI DE LA FUSTA 2021
Facebook Gremi Fusta i Moble
Twitter Gremi Fusta i Moble
Gremi Fusta i Moble
LinkedIn Gremi Fusta i Moble
Instagram
Butlletí núm. 142 10/02/2021
Copyright © 2021 Gremi Fusta i Moble, All rights reserved.Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp