Copy

Zondag 22 september om 16.00 uur
is de Wereldpremière van
het Tweede strijkkwartet (1913)
van Leander Schlegel, geboren in Oegstgeest

De Concertzender neemt ook deze Zondagmatinee op

Het Daniel Quartet is in 1974 opgericht in Israël, sinds 1976 in Nederland gevestigd en verwierf internationale naam en faam. De huidige leden zijn Quirine Scheffers en Misha Furman viool, Itamar Shimon altviool en Joanna Pachucka cello – foto: Bob de Bruyn.

Het nieuwe seizoen van de kamermuziekserie Zondagmatinees in De Paulus wordt zondagmiddag 22 september geopend met de allereerste uitvoering ooit van het Tweede strijkkwartet opus 35 van Leander Schlegel. Na de pauze klinkt Beethovens Strijkkwartet nr. 15 opus 132. Aanvang 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Precies een week eerder, zondagmiddag 15 september, geeft Frans van Ruth een lezing met recital over Leander Schlegel. Hij wordt geflankeerd door de mezzo-sopraan Oda Zoe Hochscheid. Om 15.30 uur in het Koetshuis van kasteel Oud-Poelgeest, de toegang is kosteloos. Klik daarvoor hier.


Bestel uw kaarten gauw

Kaarten voor de Zondagmatinees in De Paulus kosten in de voorverkoop €25 voor volwassenen, €12,50 voor studenten. Klik hier om deze online te bestellen. Alleen online is ook groepskorting mogelijk: 5 volwassenen voor de prijs van 4. Bestel snel, het belooft druk te worden!

Losse kaarten in de voorverkoop zijn vanaf 24 augustus te verkrijgen bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest en bij Plato in Leiden.

Nota bene, de online-verkoop sluit een half uur vóór aanvang van ieder concert. Aan de kassa zijn de kaarten €2,50 duurder – resp. €27,50 & €15,00 – en uitsluitend met pin te betalen.

Zie voor ABONNEMENTEN en wie vrij entree toekomt Tickets.
 

Leander Schlegel

Leander Schlegel (1844–1913) is een van de meest markante Nederlandse componisten van zijn tijd. Geboren op destijds Oegstgeester grondgebied –  in een niet meer bestaande woning langs de Singel ter hoogte van Molen De Valk –, is hij getogen in Leiden. Zijn werken werden tot in Wenen bewonderd en zijn daar dikwijls uitgevoerd. Schlegel voltooide zijn Tweede strijkkwartet kort voor zijn plotselinge dood, thuis in Overveen waar hij veertig jaar woonde. Hij is bijgezet in het familiegraf op de elitebegraafplaats De Groene Steeg in Leiden.
 

De Zondagmatinees in de Oegstgeester Courant

In de Oegstgeester Courant stonden tot nog toe ruim 80 artikelen over de Zondagmatinees in De Paulus, sinds november 2014. In de editie van deze krant van 31 juli jongstleden een vraaggesprek over het wel en wee van deze internationale kamermuziekserie. Ziehier.
 

Crowdfunding voor de concertvleugel

In dit vraaggesprek wordt tot slot gewezen op de crowdfunding voor de concertvleugel in De Paulus die zich deze maanden voltrekt. De opbrengst tot nog toe is €875,00. Er is nog een flink eind te gaan!
De bekende cartoonist Lex Dirkse schonk de tekening hierboven aan de crowdfunding campagne Geef De Paulus Vleugels! Deze werd in november 2017 ontplooid op het platform Voordekunst. Zie voor meer informatie hierover bij Pianofonds.

Het doel destijds, €6.000, werd in een maand bereikt, daarna volgden meer substantiële donaties. Het eindcijfer destijds, €7.500, is ook nu het streven.

Deze campagne geschiedt nu onder de aegis van Mu6. Deze stichting zal met terugwerkende kracht tot de datum van haar oprichting, 6 maart jongstleden, als een culturele ANBI worden geregistreerd. Donateurs van een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling komen in aanmerking voor een extra belastingaftrek. Hiertoe is bij de Regiobank in Rijnsburg een apart rekeningnummer ingericht:
 
NL19 RBRB 8818 9585 85
t.n.v. Stichting Mu6
o.v.v. Pianofonds.

Bij voorbaat dank!

 

Klassiek op Radio West is een supporter van
www.muziekkamer-oegstgeest.org
Mantelzorgers kunnen een vrijkaart reserveren via EVA
Vrij entree tot 18 jaar, mits
vergezeld van een volwassene met een kaartje

Dit is een nieuwsbrief van Muziekkamer Oegstgeest. 
Indien u deze niet wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Copyright © 2019 Muziekkamer Oegstgeest, All rights reserved.


Wilt u wijzigen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of u uitschrijven van deze lijst


Email Marketing Powered by Mailchimp